Paskelbta Dailės terapijos metodų pritaikymas ugdyme, Literatūra, Meno terapija, Metodinės priemonės, Pasakų terapija, SEU, STEAM ugdymas, Terapija, Vadovavimas klasei

Į PAGALBĄ KLASĖS VADOVUI

     Bendradarbių paraginta, pradedu dar vieną naują kategoriją, skirtą klasės vadovams. Joje pasistengsiu pateikti originalesnių 10289025-school-theme-card-with-children-and-space-for-your-textidėjų klasės valandėlėms, naudingų patarimų, nuorodų į kolegių svetaines bei viską, kas susiję su vadovavimu klasei.

Sveikos gyvensenos ugdymo idėjos KĄ ATSKLEIDĖ SVEIKOS MITYBOS PIRAMIDĖ?  

Norintiems pažinti mokinius, siekiantiems greičiau užmegzti su jais ryšį, siūlau apklausą, kuri vaikams bus patraukli ne tik savo forma, bet ir tema. Pasitelkusi vasaros skaitiniams skirtą Antuano de sent egziuperi pasaką „Mažasis princas“ ir verslo magnato, išradėjo, bendrovės „SpaceX“ ir vienos iš elektromobilių gamybos kompanijos „Tesla“ įkūrėjo Elono Musko bandymu rasti Žemės gyventojams jiems tinkančią planetą, sukūriau apklausą „Elono Musko naujos planetos žmonijai paieškos Mažojo princo“ asteroiduose“, kuri padėtų išsiaiškinti, kuris asteroidas labiausiai tiktų žmonijai ne pagal gyvenimo sąlygas, bet pagal galimybę pritapti prie vietos gyventojų. Siekdama didesnio efekto, apklausą iliustravau satelitų traukinio vaizdais. 

ekrano-nuotrauka-2021-04-26-124615
PUPELĖS IR SOCIALINIS EMOCINIS UGDYMAS

Socialinio ir emocinio ugdymo lavinimui skirtas žaidimas „Ką matai ir ką jauti?“ padės suvokti jausmus ir būsenas, suprasti aplinkinių nuotaikas, išgyventi įvairias emocijas.

Meno terapijos metodai padeda atskleisti klasės, grupės santykius. Ką galima rasti namo piešinyje, skaitykite įraše NAMO PASLAPTYS.

Apklausa „Koks tavo temperamentas?“ leis mokiniams įsigilinti į save, suprasti savo elgesio priežastis, pažinti emocijas ir jausmus. 

Socialinio ir emocinio lavinimo eksperimentas „VĖLIAVŲ SUSITIKIMAS“, padėsiantis vaizdžiai pademonstruoti konfliktų sprendimo galimybes.

Puiki galimybė lietuvių ir anglų literatūros pamokų turinį integruoti į klasės valandėles, skirtas socialiniam ir emociniam ugdymui. HARIO POTERIO BURTŲ LAZDELĖ .

Klasės valandėlės, skirtos kolektyvo formavimui.

Mūsų klasės taisyklės, užsiėmimo akimirkos

Klasės valandėlė „Konfliktų sprendimo ratas“. Atsibodus sukti ratą, konfliktams spręsti buvo sugalvotas Konfliktų sprendimo kubelis

Klasės valandėlė „Elgesio kino teatre taisyklės“klasės valandėlės „Elgesio kino teatre taisyklės“ praktinės užduotys.

Klasės valandėlė „Kaip reikia elgtis mokykloje?“, kortelės žaidimui „Galima, negalima“

Į pagalbą klasės auklėtojui

Metodinis darbas „Klasės vadovo bendravimo ir bendradarbiavimo su ugdytinių tėvais būdai ir formos“

Metodinis rinkinys klasės vadovui

Filmukų apie kitokius žmones rinkinys, tinkantis tolerancijos, empatijos ugdymui.

Socialiniai filmukai, kurių autoriai siekia pakeisti žmonių požiūrį į negalią. 

Socialiniai filmukai – vienas iš efektingiausių būdų, papildančių pamokų, klasės valandėlių, tėvų susirinkimų, seminarų temas. Juose užkoduotos žinutės skatina atidžiau pažvelgti į visuomenės problemas ir skaudulius. Kartais kelių minučių vaizdas pasako daugiau nei ilgi mokymai ar kasdieniai pamokslai. Daugiau apie tai rasite įraše SOCIALINIAI FILMUKAI ir KAS UŽKODUOTA SOCIALINIUOSE FILMUKUOSE?  

Išvirkščias Advento kalendorius, Galimybių eglutė tiks Advento popietei, klasės valandėlėms tolerancijos, empatijos, gerumo tema. 

RUGSĖJO 1-OSIOS SCENARIJAI

Išleistuvių šventė „KELIONĖ“ 

Paskutinio skambučio šventės „Ramunę baltąją“ scenarijus.  Šventės akimirkos.

SUDUŽUSIŲ ŠIRDELIŲ KLUBAS  Šv. Valentino dienos užduotis, skirta emocinio intelekto ugdymui.

„RAKTELIS NUO ŠIRDELĖS“. Pasinaudojant Valentino diena,  galima įgyvendinti net keletą tikslų: kurti gerą mikroklimatą klasėje mokant rasti gerą žodį kiekvienam, mokytis mylėti šalia save esančius ne tik per Valentino dieną, lavinti kūrybiškumą ir motoriką lankstant origami darbelius.  

GERUMO ŽAIDIMAS skirtas klasės valandėlėms gerumo, draugystės, tolerancijos temomis, klasės mikroklimato gerinimui, nepažįstamų klasės (grupės) narių suartinimui.  

„EMOCIJŲ DOMINO“  – emocinio intelekto lavinimo žaidimas, tinkantis OLWEUS klasės valandėlėms. 

NAUJA! Užduotis, tinkanti ir Laisvės gynėjų dienai, ir minint Valstybės nepriklausomybės datas ĮKOPK Į GEDIMINO KALNĄ!

ĄŽUOLO PASAKOJIMAI trys vaizdo istorijos apie Sausio 13-osios įvykius, prezidentą Antaną Smetoną ir Lietuvos nepriklausomybės šimtmetį. 

„KELIAS Į NEPRIKLAUSOMYBĘ!“  – originali užduotis apie Lietuvos nepriklausomybę. Žaidmas KĄ SLEPIA VĖLIAVOS? ne tik primins vaikams, kodėl kovo 11 dieną visa Lietuva švenčia, bet ir supažindins juos su kitų šalių vėliavomis, vizualiai panašiomis į mūsų trispalvę. Žaidimas taip pat lavins dėmesį ir pastabumą, mokys nurodyti vėliavų koordinates.

Įraše PRIESAGOS IR UGDYMAS KARJERAI – rasite smagių žaidimų ir patarimų ugdymo karjeros užsiėmimams. 

Danielos Drobnos ir Achmedo Abdel-Salam knyga „Zoologijos sodas internete“ padės žaismingai ir aiškiai pademonstruoti internete slypinčius pavojus. 

2 komentarai “Į PAGALBĄ KLASĖS VADOVUI

    1. Neturėjau tikslo visiems įtikti, tiesiog pasidalinau tuo, kas tinka ir patinka mano mokiniams.
      Būtų smagu sulaukti naujų ir originalių idėjų, kurias mielai publikuočiau ir platinčiau savo svetainės ir facebook puslapio skaitytojams. Gal norite tapti tuo, kuris pagerins šį blogą?..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.